Rakúsko v závere kvalifikácie ME bez tria hráčov základnej zostavy

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:40 • 2 min
Rakúsko v závere kvalifikácie ME bez tria hráčov základnej zostavy

VIEDEŇ - Rakúski futbalisti, ktorí už majú istotu účasti na EURO 2016, dohrajú úspešnú kvalifikáciu bez viacerých kľúčových opôr. Na záverečný dvojzápas proti Čiernej Hore a Lichtenštajnsku tréner Marcel Koller už nenominoval trojicu stredopoliarov Veli Kavlak, Christoph Leitgeb, Yasin Pehlivan. Všetci traja si doliečujú zranenia z úvodu klubovej sezóny.

slovakia

left justify in out

Na ich miesta Koller povolal viacerých mladých hráčov. Medzi nimi aj stredopoliara Rapidu Viedeň Stefana Schwaba, pre ktorého to je premiérová pozvánka do národného tímu.

 

Rakúsko nastúpi 9. októbra v Podgorici proti domácej Čiernej Hore, o tri dni neskôr si vo Viedni zmeria sily s Lichtenštajnskom. Rakúšania vedú tabuľku G-skupiny s 22 bodmi a postup na ME už majú vo vrecku. O účasť na európskom šampionáte zabojujú zo skupiny ešte druhé Rusko (14 bodov), tretie Švédsko (12) a štvrtá Čierna Hora (11).

 

Nominácia Rakúska na dvojzápas proti Čiernej Hore (9. októbra) a Lichtenštajnsku (12. októbra)

brankári: Robert Almer (Austria Viendeň), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt)

obrancovia: Aleksandar Dragovič (Dynamo Kyjev), Christian Fuchs (Leicester), György Garics (Darmstadt), Florian Klein (Stuttgart), Michael Madl (Sturm Graz), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham)

stredopoliari: David Alaba (Bayern Mníchov), Marko Arnautovič (Stoke), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (Stuttgart), Stefan Ilsanker (Lipsko), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovič (Werder Brémy), Stefan Schwab (Rapid Viedeň), Marcel Sabitzer (Lipsko)

útočníci: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 Mníchov), Marc Janko (Bazilej)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies