Rakúsko: U štyroch žiadateľov o azyl z Traiskirchenu objavili enterovírusy

NETKY.SK • 28 November 2013, 18:51 • 2 min
Rakúsko: U štyroch žiadateľov o azyl z Traiskirchenu objavili enterovírusy

TRAISKIRCHEN - Prítomnosť enterovírusov v organizmoch štyroch žiadateľov o azyl v Rakúsku potvrdil rýchlotest v utečeneckom tábore v Traiskirchene. Práve toto zariadenie, nachádzajúce sa v dolnorakúskom okrese Baden, bolo pred pádom komunizmu obvykle miestom prvého pobytu i pre utečencov z bývalého Československa.

slovakia

left justify in out

Ako informovala tlačová agentúra APA s odvolaním sa na rezort vnútra vo Viedni, laboratórne potvrdenie výsledku by malo byť k dispozícii v priebehu najbližších dní. Ministerstvo súčasne zdôraznilo, že v tábore sa zatiaľ nevyskytol žiadny prípad podozrenia na obrnu, ktorú enterovírusy môžu podobne ako mnohé ďalšie ochorenia spôsobiť.

Všetci zamestnanci v tábore a spolupracujúcich organizačných jednotkách boli informovaní o odhalení prvého prípadu písomne a súčasne im bolo ponúknuté očkovanie, tvrdí rezort vnútra, zrejme v reakcii na článok denníka Der Standard, v ktorom niektorí zamestnanci tábora kritizujú nedostatok informácií. Ministerstvo dnes pripomenulo, že v Rakúsku, kde každoročne registrujú 17.000 žiadateľov o azyl, zatiaľ nezaznamenali ani jeden prípad prenosu nákazy z azylanta na iné osoby. Zároveň zdôraznilo, že lekárska starostlivosť v podobných zariadeniach je adekvátne zabezpečená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona