Rakúsko si zvolilo svoju bývalú prvú dámu za špeciálnu delegátku pre Rusko

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 17:45 • 2 min
Rakúsko si zvolilo svoju bývalú prvú dámu za špeciálnu delegátku pre Rusko

VIEDEŇ - Rakúske ministerstvo zahraničných vecí vymenovalo bývalú veľvyslankyňu v Moskve Margot Klestilovú-Löfflerovú za špeciálnu veľvyslankyňu pre Rusko.

slovakia

left justify in out

V exkluzívnom rozhovore pre agentúru TASS to v stredu oznámila šéfka rakúskej diplomacie Karin Kneisslová.

 

"Ako súčasť celkovej reorganizácie spolkového Ministerstva pre európske, integračné a zahraničné záležitosti sme zriadili oddelenie pre ruské otázky so zámerom monitorovať súčasné dianie vo svete efektívnejším spôsobom," vyhlásila Kneisslová.

 

Podobné úrady má Rakúsko aj pre Čínu a Spojené štáty. Klestilová-Löfflerová je vdovou po bývalom rakúskom prezidentovi Thomasovi Klestilovi, ktorý bol známy svojimi dobrými vzťahmi s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Putin sa v roku 2004 zúčastnil i na Klestilovom pohrebe vo Viedni. Klestilová-Löfflerová po smrti svojho manžela pôsobila ako rakúska veľvyslankyňa v Česku a Rusku.

 

Karin Kneisslová uskutoční 19.-20. apríla svoju prvú oficiálnu cestu do Ruska, kde bude rokovať so svojím rezortným kolegom Sergejom Lavrovom.

 

Kneisslová navštívi tiež ruskú mimovládnu organizáciu pre ochranu ľudských práv Memorial a zúčastní sa na otvorení Rakúskeho inštitútu v Moskve, ktorý bude slúžiť ako stredisko pre štúdium nemeckého jazyka a kultúrnu výmenu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies