Rakúsko sa v sobotu rozlúči so zosnulou predsedníčkou parlamentu Prammerovou

NETKY.SK • 5 August 2014, 07:08 • 2 min
Rakúsko sa v sobotu rozlúči so zosnulou predsedníčkou parlamentu Prammerovou

VIEDEŇ - Posledná rozlúčka so zosnulou predsedníčkou rakúskeho parlamentu Barbarou Prammerovou sa uskutoční pred sídlom zákonodarného zboru vo Viedni v sobotu 9. augusta.

slovakia

left justify in out

Tretia najvyššia ústavná činiteľka alpskej republiky bude mať štátny pohreb, o ktorého detailoch dnes rokovali zainteresovaní a pozostalí.

 

Na základe ich dohody zaznejú na oficiálnej pietnej slávnosti smútočné príhovory spolkového prezidenta Heinza Fischera a spolkového kancelára Wernera Faymanna. Následne pochovajú zosnulú za prítomnosti najbližších v čestnom hrobe mesta Viedeň.

 

Široká verejnosť bude môcť zložiť hold zosnulej v priestoroch parlamentu, a to vo štvrtok i v piatok vždy od 10.00 h do 17.00 h, informoval dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia ORF.

 

Barbara Prammerová, ktorá stála na čele rakúskeho parlamentu od roku 2006 až do úmrtia 2. augusta vo veku 60 rokov, vlani v septembri prezradila, že trpí nádorovým ochorením, ale zostáva vo funkcii.

 

Rodáčka z Horného Rakúska patrila k vedúcim osobnostiam rakúskej sociálnej demokracie a významným ženským osobnostiam krajiny.

 

Voľby jej nástupcu na čele parlamentu sa uskutočnia 2. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona