Rakúsko prostestuje proti diskriminačnému mýtu v Nemecku: Dobre, aj my teda zvýhodníme našich občanov

NETKY.SK • 19 Február 2018, 15:26 • 2 min
Rakúsko prostestuje proti diskriminačnému mýtu v Nemecku: Dobre, aj my teda zvýhodníme našich občanov

VIEDEŇ - Rakúsko takisto zmení systém mýtneho, ak Súdny dvor Európskej únie nebude mať námietky proti mýtu pre osobné autá v Nemecku, vyhlásil rakúsky minister dopravy Norbert Hofer. Viedeň podľa neho prijme "podobné opatrenia".

slovakia

left justify in out

"Ak sa nemecký mýtny systém nezmení, aj u nás príde k veľkým zmenám," povedal v pondelok Hofer na tlačovej konferencii v Innsbrucku. Aj Rakúsko by potom zaviedlo systém, ktorý by ušetril peniaze rakúskym vodičom, pričom zahraniční vodiči by museli platiť viac. Podľa Hofera ide o to vyslať signál, ak by prišlo k takémuto "nerovnakému zaobchádzaniu v európskej legislatíve".

 

Rakúsko vlani v októbri podalo žalobu proti plánovanému zavedeniu mýta pre osobné automobily v Nemecku. Hlavným dôvodom je jeho diskriminačný charakter. Nemci totiž vďaka zníženiu dane z motorových vozidiel fakticky nebudú platiť mýto, platiť budú len zahraniční vodiči. Kedy o žalobe rozhodne Súdny dvor Európskej únie, nie je jasné.

 

Diaľničné poplatky pre osobné autá schválil nemecký parlament vlani v marci, vyberať by sa mali začať v roku 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies