Rakúsko pripravuje zákon znemožňujúci volebné akcie zahraničných politikov

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 08:44 • 2 min
Rakúsko pripravuje zákon znemožňujúci volebné akcie zahraničných politikov

BRUSEL - Rakúsko očakáva od Turecka, že tamojší politici nebudú aktérmi predvolebných podujatí na území alpskej republiky a veľmi dúfa, že to turecká strana bude rešpektovať.

slovakia

left justify in out

V Bruseli to dnes vyhlásil šéf rakúskej diplomacie Sebastian Kurz, ktorý súčasne informoval, že už v nasledujúcich dňoch predložia vo Viedni na schválenie návrh zákona, ktorý znemožní politikom zo zahraničia usporadúvať volebné akcie v Rakúsku.

 

Podľa Kurzovho názoru nepomáha, ak sem ktosi príde a donesie so sebou svoj predvolebný boj a rozkol v spoločnosti, ktorý v Turecku aktuálne predstavuje značnú výzvu v súvislosti s náladami po vlani zmarenom pokuse o štátny prevrat, ale aj s pretrvávajúcim konfliktom s Kurdmi.

 

Rakúsky minister zahraničných vecí je otvorený aj riešeniu danej problematiky na európskej úrovni, ako však poznamenal, vo väčšine krajín nežije početná turecká komunita, takže pre Rakúsko je momentálne najrýchlejšie riešenie na národnej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies