Rakúsko prinieslo ďalšiu novinku v boji proti pandémii. Čo na to hovoríte?

NETKY.SK • 15 Február 2021, 09:27 • 2 min
Rakúsko prinieslo ďalšiu novinku v boji proti pandémii. Čo na to hovoríte?

VIEDEŇ – Rakúska vláda v boji proti pandémii koronavírusu prišla s ďalším zaujímavým riešením. Ľuďom budú od marca rozdávať v lekárňach domáce testy na koronavírus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v pondelok agentúra APA. Od začiatku minulého týždňa sa pritom v krajine postupne uvoľňujú opatrenia. Otvorili sa obchody, kaderníctvažiaci vo Viedni a Dolnom Rakúsku sa vrátili k prezenčenej forme štúdia. Svoje brány tiež otvorili múzeá či galérie. 

 

img

 

Aby si však Rakúšania mohli tieto pôžitky dopriať, musia disponovať negatívnym výsledkom testu, nie však starším ako 24 hodín. Podmienkou je tiež používanie respirátorov typu FFP2, dodržiavanie minimálne dvojmetrových odstupov a  obmedzený počet zákazníkov na predajňu.

 

Odkedy došlo k uvoľneniu opatrení, v krajine dosiahli  počty vykonaných testov rekordné čísla.

 

Súvisiaci článok: V Rakúsku si už užívajú väčšiu slobodu, od pondelka sa otvorili obchodné centrá a kaderníctva

 

Za posledný týždeň sa v Rakúsku antigénovými testami nechalo pretestovať viac ako 1,5 milióna ľudí, k tomuto počtu treba pripočítať ešte testy urobené na školách.

 

img

 

Od marca si budú môcť Rakúšania v lekárňach vyzdvihnúť päť kusov testov na mesiac. Určené budú na domáce použitie. Tieto testy budú slúžiť na vlastnú kontrolu zdravotného stavu. Nebudú akceptované pre vstup do krajiny.

 

Mohlo by vás zaujímať: Nemecko obnoví hraničné kontroly s týmito krajinami. Bez testu sa do krajiny nedostanete!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies