Rakúsko prevzalo predsedníctvo v Rade EÚ s prísľubom väčšej bezpečnosti

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 18:48 • 2 min
Rakúsko prevzalo predsedníctvo v Rade EÚ s prísľubom väčšej bezpečnosti

SCHOADMING - Rakúsko v sobotu symbolicky prevzalo od Bulharska rotujúce predsedníctvo v Rade Európskej únie s prísľubom väčšieho zabezpečenia vonkajších hraníc Únie.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnej ceremónii pri alpskom meste Schladming sa zúčastnili predseda Európskej rady Donald Tusk, bulharský premiér Bojko Borisov a rakúsky kancelár Sebastian Kurz.

 

Ten podľa agentúry AP uviedol, že šesťmesačné predsedníctvo, ktoré sa začína 1. júla, je pre Rakúsko "cťou, ale tiež veľkou zodpovednosťou". Tusk ocenil motto rakúskeho predsedníctva "Európa, ktorá chráni".

 

Rakúske predsedníctvo pokračuje podľa agentúry BTA v línii bulharského predsedníctva a zameriava sa na tri kľúčové priority: bezpečnosť a pôsobenie proti nelegálnej migrácii, konkurencieschopnosť prostredníctvom digitalizácie a perspektíva pre krajiny západného Balkánu a juhovýchodnej Európy. Ide o tretie predsedníctvo Rakúska v Rade EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies