Rakúsko preveruje ďalší prípad podozrenia na ebolu: Žena leží vo viedenskej nemocnici!

NETKY.SK • 3 September 2014, 17:49 • 2 min
Rakúsko preveruje ďalší prípad podozrenia na ebolu: Žena leží vo viedenskej nemocnici!

VIEDEŇ - Rakúske úrady preverujú ďalší prípad podozrenia na nákazu ebolou. Vo viedenskej nemocnici leží žena s možnými symptómami ochorenia, ktorá sa vrátila z dovolenky v Nigérii, oznámila dnes tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročnú ženu hospitalizovali za prísnych opatrení v špeciálnej izolačnej miestnosti v Nemocnici cisára Františka Jozefa s horúčkou a ďalšími chrípke podobnými príznakmi. Tie by mohli byť prejavom eboly, ale aj iných ochorení, napríklad malárie. 
     

Krvné vzorky pacientky, ktorej stav lekári označili za stabilizovaný, odoslali na analýzu do špecializovaného inštitútu v nemeckom Hamburgu. Výsledky mali byť známe vo štvrtok. Žena tvrdí, že počas pobytu v Nigérii neprišla do kontaktu so žiadnymi osobami infikovanými ebolou. 
     

Pokračujúca epidémia eboly zasiahla Nigériu - v porovnaní s ďalšími troma postihnutými západoafrickými krajinami - len okrajovo. V Nigérii doposiaľ zaznamenali 17 potvrdených alebo potenciálnych prípadov nákazy, pričom šesť ľudí na chorobu zomrelo.
     

V Rakúsku preverovali prvé dva prípady podozrenia na nákazu ebolou už v polovici augusta. Testy však napokon prítomnosť vírusu nepotvrdili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona