Rakúsko podá žalobu na nemecké mýto už v lete

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 18:22 • 2 min
Rakúsko podá žalobu na nemecké mýto už v lete

VIEDEŇ - Rakúsko chce už v lete podať žalobu proti nemeckému mýtu. Dovtedy by mala Európska komisia oficiálne uzatvoriť preverovanie projektu mýta.

slovakia

left justify in out

"Máme právny posudok, podľa ktorého máme oprávnené šance na úspech," povedal rakúsky minister dopravy Jörg Leichtfried v rozhovore pre agentúru DPA.

 

Minister opakovane odmietol tvrdenia, že nemecký model je porovnateľný s rakúskym. Podľa neho totiž Nemecko sleduje jasný cieľ, a to uvaliť mýto iba na cudzincov.

 

Leichtfried kritizuje aj EK, ktorá signalizovala súhlasné stanovisko s upraveným nemeckým mýtom. Minister považuje za pozoruhodné, ak sa strážca zakladajúcich zmlúv nechá zatiahnuť do podobných hier. Myslí si, že EK by úplne inak postupovala, ak by s takto nastaveným projektom vyrukovala iná, a nie najväčšia európska krajina. "Moja Európa je Európa, kde platí sila práva, a nie právo silnejšieho," uviedol Leichtfried.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona