Rakúsko po útoku v Mníchove posilnilo ochranu štátnych hraníc

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 07:22 • 2 min
Rakúsko po útoku v Mníchove posilnilo ochranu štátnych hraníc

VIEDEŇ - Rakúsko po piatkovej streľbe v bavorskej metropole Mníchov posilnilo ochranu svojich štátnych hraníc a uviedlo do pohotovosti elitný policajný útvar Cobra. Rakúsky minister vnútra Wolfgang Sobotka to uviedol v nočnom rozhovore pre verejnoprávnu stanicu ORF.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sobotka ubezpečil, že po útoku v Mníchove prijala rakúska polícia všetky dostupné opatrenia, pripustil však, že podobná udalosť sa môže napriek tomu stať aj v Rakúsku. "Pred takýmto teroristami alebo zločincami sa dá len veľmi ťažko chrániť," povedal minister, ktorý po útoku v susednom Nemecku prerušil svoju dovolenku.


Sobotka taktiež informoval, že v rámci pomoci nemeckým kolegom sa presunulo vrtuľníkmi do Mníchova 42 príslušníkov útvaru Cobra z miest Linz a Salzburg.


Rakúske ministerstvo vnútra predtým v súvislosti s incidentom v Mníchove vyhlásilo, že nemá "konkrétne" poznatky o hrozbe podobného útoku na území Rakúska a nezmenilo preto súčasnú úroveň ohrozenia, ktorá je zvýšená už od vlaňajšieho útoku extrémistov na parížsku redakciu časopisu Charlie Hebdo.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies