Rakúsko opäť sprísňuje režim na hraniciach, slovenskí pendleri môžu mať problém

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 21:49 • 2 min
Rakúsko opäť sprísňuje režim na hraniciach, slovenskí pendleri môžu mať problém

VIEDEŇ – Slováci, ktorí každodenne dochádzajú za prácou do Viedne, Dolného Rakúska či Burgenladu, sa ponovom budú musieť preukazovať negatívnym výsledkom testu, nie však starším ako 72 hodín.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide o reakciu na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu, ktorú sprevádza nárast pozitívne testovaných na koronavírus. Nové nariadenia sa budú týkať sprísnených podmienok pre vstup do krajiny.

 

Pendleri prichádzajúci do troch spolkových krajín na východe Rakúska - Viedne, Dolného Rakúska a Burgenlandu - sa budú musieť od 1. do 6. apríla preukázať negatívnym výsledkom testu na prítomnosť nového koronavírusu nie starším ako 72 hodín.

 

Aktuálne postačoval test starý maximálne týždeň. Sprísnené kontroly nebudú iba na hraniciach so Slovenskom, ale aj Českou republikou či Maďarskom.

 

Premiéri týchto troch spolkových krajín spoločne s rakúskym ministrom zdravotníctva Rudolfom Anschoberom prišli k záveru, že je nevyhnutné sprísniť karanténne opatrenia. 

 

Prečítajte si tiež: Od stredy platí sprísnený režim na hraniciach. Ak prichádzate zo zahraničia, povinnej karanténe sa nevyhnete



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies