Rakúsko obnovilo vo vlakoch z Maďarska kontroly zamerané proti prevádzačom

NETKY.SK • 8 September 2015, 14:01 • 2 min
Rakúsko obnovilo vo vlakoch z Maďarska kontroly zamerané proti prevádzačom

VIEDEŇ - Rakúske orgány dnes obnovili kontroly vo vlakoch z Maďarska. Ich rozsah však závisí od personálnych kapacít a sú zamerané na odhalenie prevádzačov. Utečenci však môžu aj naďalej voľne cestovať smerom do Nemecka, povedal hovorca ministerstva vnútra Karl-Heinz Grundböck agentúre APA.

slovakia

left justify in out

Maďarská polícia podľa APA od pondelka opäť púšťa migrantov do medzinárodných vlakov odchádzajúcich z budapeštianskej Východnej stanice (Keleti pályaudvar). Polícia vo Viedni uviedla, že od pondelňajšieho do dnešného rána v nich prešlo cez Rakúsko 7000 migrantov. Do dnešného poludnia pribudlo podľa organizácie Caritas ďalších okolo 1000 ľudí. Do nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko dorazilo v pondelok 5000 migrantov.

 

Po víkendovom prerušení pokračuje rakúskej spolkovej krajine Burgenland bezpečnostná akcia proti prevádzačom. Od pondelka sa podarilo zadržať šesť prevádzačov a okolo 100 utečencov. Rakúska polícia kontroluje podozrivé autá v pohraničí od nálezu 71 udusených sýrskych utečencov v chladiarenskom aute na diaľnici A4 pri Parndorfe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona