Rakúsko obnovilo dočasné kontroly na hraniciach s Maďarskom

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 17:40 • 2 min
Rakúsko obnovilo dočasné kontroly na hraniciach s Maďarskom

VIEDEŇ - Rakúsko obnovilo dnes dočasné kontroly na svojich hraniciach s Maďarskom, a síce v spolkovej krajine Burgenland. Polícia na hraničných priechodoch kontroluje prechádzajúce vozidlá, na ďalších úsekoch spoločnej hranice zase hliadkujú vojaci, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cieľom obnovených kontrol, zavedených od 8.00 h SELČ, je podľa slov rakúskej polície zabezpečiť, aby sa štátna hranica prekračovala iba cez priechody a tiež to, aby sa predišlo prevádzačstvu a ilegálnej migrácii.


Od vtedy, ako svoje hranice pre migrantov uzavreli v tomto roku krajiny ležiace na takzvanej balkánskej migračnej trase, sa podľa rakúskej polície výrazne zvýšil počet pokusov o pašovanie migrantov do Rakúska. Ako dlho budú obnovené hraničné kontroly v platnosti, rakúska polícia doposiaľ nespresnila.


Predtým ako Maďarsko vlani v septembri uzatvorilo svoje hranice, prechádzali cez ne do susedného Rakúska desaťtisíce migrantov smerujúcich do niektorej z bohatších krajín Európskej únie, pripomína agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona