Rakúsko nepozvalo Grécko na rozhovory o migračnej kríze, Kurz to obhajuje

NETKY.SK • 24 Február 2016, 12:15 • 2 min
Rakúsko nepozvalo Grécko na rozhovory o migračnej kríze, Kurz to obhajuje

VIEDEŇ - Rakúsky minister zahraničných vecí Sebastian Kurz dnes obhajoval rozhodnutie vlády svojej krajiny nepozvať Grécko na nadchádzajúce rokovania Rakúska a štátov západného Balkánu ohľadne utečeneckej krízy. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kurz uviedol, že Grécko "neprejavilo nijaký záujem na obmedzení prílevu (migrantov) a namiesto toho ich chce aj naďalej púšťať cez svoje územie" do Macedónska, odkiaľ budú pokračovať ďalej na sever.


Naproti tomu Rakúsko začalo od minulého piatka uplatňovať denné kvóty na počet migrantov. Na svoje územie vpúšťa každý deň najviac 80 osôb, ktoré chcú požiadať o azyl priamo v Rakúsku. Ďalším maximálne 3200 migrantom povoľuje denne prechod do Nemecka a do ďalších krajín. Hraničné kontroly sprísnili v uplynulom období na svojich hraniciach aj ďalšie balkánske krajiny.


Kurz sa v tejto veci vyjadril tesne pred nadchádzajúcimi rokovaniami ministrov vnútra a zahraničných vecí Rakúska a krajín západného Balkánu, menovite Albánska, Bosny, Čiernej Hory, Chorvátska, Kosova, Slovinska a Srbska. Zmienení ministri budú dnes vo Viedni diskutovať o ďalších opatreniach, ktorými by mohli spoločne obmedziť prílev migrantov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies