Rakúsko-nemeckú hranicu opäť prekročili tisíce utečencov

NETKY.SK • 23 September 2015, 08:49 • 2 min
Rakúsko-nemeckú hranicu opäť prekročili tisíce utečencov

SALZBURG/FREILASSING - Hranicu medzi Rakúskom a Nemeckom by malo v priebehu dneška prekročiť ďalších 3000-4000 utečencov, uviedla vo večerných hodinách agentúra APA. Na priechode Freilassing pri Salzburgu podľa nej čakalo večer ešte zhruba 1000 ľudí, ktorých nemecká polícia púšťala cez most nad hraničnou riekou Saalach v malých skupinách.

slovakia

left justify in out

Policajti utečencom prichádzajúcim do Nemecka náhodne odoberajú odtlačky prstov a prehľadávajú batožinu. Dobrovoľníci sa medzitým na hranici striedajú pri rozdávaní jedla, nápojov, prikrývok a oblečenia. Utečencov na nemeckom území odvážali autobusmi do registračných kancelárií vo Freilassingu.

 

Podľa vyjadrenia Manfreda Ludwiga z policajnej inšpekcie v nemeckom Rosenheime pre APA bola situácia na hranici "pomerne pokojná", pričom poukázal na zjavnú vyčerpanosť utečencov po dlhej ceste, ktorú museli podstúpiť. Nepotvrdil pritom správy, podľa ktorých na hraničnom priechode popoludní vznikala čoraz väčšia tlačenica a utečenci sa dožadovali vstupu do Nemecka prostredníctvom transparentov a skandovania.

 

Ludwig informoval, že do 18.00 h prekročilo "zelenú" hranicu s Rakúskom zhruba 1100 utečencov, zatiaľ čo ďalších 1000 priviezli dva mimoriadne vlaky zo Salzburgu. Dodal, že v pondelok zaznamenali zhruba štvortisícový počet.

 

V dôsledku obnovených kontrol na hraničnom priechode pri Salzburgu dnes podľa APA vznikali v okolí rozsiahle kolóny na cestách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies