Rakúsko nasadí pri vyhosťovaní odmietnutých žiadateľov o azyl i armádne stroje

NETKY.SK • 4 Jún 2016, 14:41 • 2 min
Rakúsko nasadí pri vyhosťovaní odmietnutých žiadateľov o azyl i armádne stroje

VIEDEŇ - Rakúsko využije pri vracaní odmietnutých žiadateľov o azyl v budúcnosti aj dopravné lietadlá tamojších ozbrojených síl, informovali vo Viedni ministri vnútra a obrany alpskej republiky, Wolfgang Sobotka a Hans Peter Doskozil.

slovakia

left justify in out

Prvý podobný let stroja typu Hercules C130, ktorý by popri 14 mužoch, nie však ženách alebo deťoch, mohol prepraviť aj príslušníkov policajnej eskorty a členov sprievodného tímu, by sa mohol uskutočniť už v polovici júla, odznelo v piatok v rakúskej metropole.


Na základe dublinských predpisov prichádzajú pre Herculesy rakúskej armády do úvahy zatiaľ lety do dvoch európskych krajín, Bulharska a Talianska. Do iných destinácií, do ktorých sú možné charterové lety, sa bude naďalej lietať v spolupráci s inými členskými štátmi únie.


Rakúska vláda ráta do roku 2019 s vyhostením 50.000 odmietnutých žiadateľov o azyl.


Informoval o tom tamojší verejnoprávny rozhlas ORF i tlačová agentúra APA.


Šéfovia oboch spomínaných rakúskych rezortov sa navyše dohodli o pomoci príslušníkov vojenskej polície viedenským policajtom pri ochrane osobitne citlivých objektov v hlavnom meste, a to od začiatku augusta. Akcia sa dotkne zatiaľ zvýšenej ochrany viac ako 20 objektov vo Viedni vrátane veľvyslanectiev niektorých krajín. Muži zákona v hlavnom meste Rakúska tak získajú navyše odhadovaných 250.000-280.000 hodín v službe na riešenie kriminálnych prípadov alebo úloh cudzineckej polície.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies