Rakúsko na hraniciach zavedie zrýchlené azylové konanie

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 14:22 • 2 min
Rakúsko na hraniciach zavedie zrýchlené azylové konanie

VIEDEŇ - Rakúsko chce v priebehu niekoľkých týždňov zaviesť na svojich štátnych hraniciach zrýchlené azylové konanie, aby tak predišlo opätovnému prílevu migrantov.

slovakia

left justify in out

Vo Viedni to dnes oznámili rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová a šéf tamojšieho rezortu obrany Hans Peter Doskozil, informovali tlačové agentúry DPA a APA. Spomínaný krok je reakciou na obsah posudku, ktorý vypracovali z iniciatívy vlády alpskej republiky a ktorý stanovenie ročného limitu azylantov na 37.500 označil bez zachovania právnych minimálnych štandardov za protiprávne.

 

Zrýchlené azylové konanie na štátnej hranici by v priebehu niekoľkých hodín malo u potenciálnych žiadateľov preukázať, či jestvujú dôvody na ich vrátenie do bezpečných tretích krajín.

Rakúsko sa súčasne chystá sprísniť zabezpečenie štátnych hraníc krajiny, a to aj v rakúsko-talianskej relácii obávajúc sa, že stovky tisícok migrantov by sa po uzavretí balkánskej trasy mohli pokúsiť dostať ďalej do Európy práve cez krajinu na Apeninskom polostrove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies