Rakúsko je v prípade migračnej vlny pripravené uzavrieť hranicu s Talianskom

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 15:41 • 2 min
Rakúsko je v prípade migračnej vlny pripravené uzavrieť hranicu s Talianskom

VIEDEŇ - Rakúsky minister obrany Peter Doskozil upozornil, že jeho krajina je pripravená úplne uzavrieť hlavný priechod na hranici s Talianskom v prípade, že očakávaný prílev migrantov po tejto trase vyústi do "extrémnej situácie".

slovakia

left justify in out

Agentúra AP o tom dnes informuje s odvolaním sa správu rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu a televízie.Uzavretie hraničného priechodu v Brennerskom priesmyku by bolo podľa Doskozila potrebné, ak by prechádzajúci migranti nemohli pokračovať v ceste do Nemecka, zatiaľ čo Taliansko by odmietalo prijať tých, ktorých Rakúsko vráti.

 

Samotné Rakúsko v rámci vlaňajšej migračnej vlny zaevidovalo približne 90.000 žiadostí o azyl, v tomto roku však plánuje ich počet obmedziť na 37.500. Podľa Doskozila je tohtoročných žiadostí už teraz 16.000-17.000. Vyjadril sa tiež skepticky o dohode s Tureckom, na základe majú byť do EÚ vracaní migranti prichádzajúci z tejto krajiny. Podľa neho totiž

 

Európska komisia (EK) vyjadrila v utorok "hlboké znepokojenie" nad plánmi Rakúska uzavrieť svoju hranicu s Talianskom v Brennerskom priesmyku, kde oznámili začatie výstavby príslušných zariadení. Rakúsko očakáva, že v najbližších mesiacoch bude tento hraničný priechod čeliť náporu migrantov v súvislosti s uzatvorením tzv. balkánskej trasy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies