Rakúsko je pripravené uzavrieť 100-kilometrový úsek na maďarských hraniciach

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 08:29 • 2 min
Rakúsko je pripravené uzavrieť 100-kilometrový úsek na maďarských hraniciach

VIEDEŇ - Rakúsko dokončilo prípravy na vztýčenie plota na 100 kilometrov dlhom úseku svojej 300-kilometrovej štátnej hranice s Maďarskom. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Plot je možné rýchlo vztýčiť v prípade, ak by sa počet migrantov prichádzajúcich z východu zvýšil z aktuálne nízkeho stavu na 20 až 30 denne. "Je to pripravené," uviedol hovorca rakúskej polície.

 

Rakúsko zavádza prísnu migračnú politiku so zámerom udržať tento rok počet žiadostí o azyl pod číslom 37.000; vlani táto štatistika činila 90.000 prípadov.

 

Viedeň vyvíja nátlak na Budapešť, aby na základe tzv. dublinskej konvencie EÚ prijala späť žiadateľov o azyl, ktorí sa dostali do Rakúska cez územie Maďarska.

 

Čelní predstavitelia oboch krajín - rakúsky kancelár Christian Kern a maďarský premiér Viktor Orbán - sa 26. júla stretnú v Budapešti, kde budú rokovať o migračnej problematike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona