Rakúsko je nespokojné s nemeckým mýtom pre osobné autá cudzincov

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 10:52 • 2 min
Rakúsko je nespokojné s nemeckým mýtom pre osobné autá cudzincov

VIEDEŇ - Rakúska ministerka dopravy Doris Buresová je proti tomu, aby sa na nemecký faul, ktorým má byť zavedenie mýta pre všetky zahraničné osobné autá na nemeckých cestách, odpovedalo protifaulom. APA cituje vyjadrenie ministerky, ktoré dnes odznelo v spravodajskej relácii Morgenjournal rozhlasovej stanice Ö1 ORF.

slovakia

left justify in out

Buresová sa v utorok (15.7.) stretne s nemeckým kolegom Alexandrom Dobrindtom a bude s ním diskutovať o jeho pláne zaviesť mýto pre zahraničné osobné autá v Nemecku. Ministerka pokladá zámer aj naďalej za rozporný s právom EÚ. "V takej podobe, ako sa navrhuje, sa nemôže realizovať," uviedla pre Ö1. Odvolala sa na posudok Ústavu pre európske právo Innsbruckej univerzity, v ktorom sa uvádza, že úľavy na daniach, ktoré by dostali nemeckí majitelia osobných vozidiel za to, že zaplatia mýto, by boli voči cudzincom diskriminujúce.

 

V Rakúsku sa však uvažuje o zavedení plošného mýta pre nákladné vozidlá na krajinských cestách. Buresová potvrdila, že  spolkové krajiny by mali o ňom diskutovať.

 

Krajinské cesty, v Rakúsku označované aj ako spolkové cesty, patria do výlučnej kompetencie spolkových krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona