Rakúsko chce "záťažový test" JE v Európe, či odolajú zemetraseniu

NETKY.SK • 14 Marec 2011, 09:14 • 2 min
Rakúsko chce "záťažový test" JE v Európe, či odolajú zemetraseniu

Rakúsko chce "záťažový test" JE v Európe, či odolajú zemetraseniu

slovakia

left justify in out

img

Rakúsky minister životného prostredia Nikolaus Berlakovich dnes povedal, že vyzve na paneurópsky "záťažový test" jadrových elektrární, aby sa ukázalo, či sú odolné voči zemetraseniu.
      Berlakovich reagoval na piatkové ničivé zemetrasenie a cunami v Japonsku, ktoré znefunkčnili chladenie niekoľkých jadrových reaktorov.
      Berlakovich pre dnešný poludňajší žurnál rakúskej rozhlasovej stanice ORF povedal, že to navrhne v pondelok na schôdzke ministrov životného prostredia v Bruseli, aj keď jadrovú energiu na programe nemajú. Chce tiež vedieť, aký systém ochladzovania JE v Európe majú.
      Únik radiácie z poškodeného jadrového reaktoru severne od Tokia by mal prinútiť celú Európu, aby si opätovne premyslela, či sa nechce vzdať všetkej jadrovej energie, citovala rakúskeho ministra tlačová agentúra Associated Press.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona