Rakúsko chce počas predsedníctva v OBSE zmierniť sankcie voči Rusku

NETKY.SK • 30 December 2016, 12:54 • 2 min
Rakúsko chce počas predsedníctva v OBSE zmierniť sankcie voči Rusku

BERLÍN - Rakúsko chce podľa šéfa svojej diplomacie Sebastiana Kurza využiť predsedníctvo v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktoré prevezme 1. januára, na to, aby boli zmiernené sankcie EÚ uvalené na Rusko za podporu separatistov na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

"Musíme obnoviť dôveru v Európu a vo veci sankcií prejsť od systému trestov k motivačnému systému," povedal Kurz v rozhovore pre najnovšie vydanie nemeckého spravodajského týždenníka Der Spiegel.

 

Po vypuknutí krízy na Ukrajine nastal podľa Kurza návrat k mysleniu z čias studenej vojny, keď proti sebe stáli dva bloky. Vo vzťahu k Rusku preto musí prísť k "obratu". Kurz navrhuje, aby sa po každom pozitívnom kroku na východe Ukrajiny zrušila časť sankcií.

 

Podobný názor vyjadril už v lete nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier, pripomenul Spiegel. EÚ uvalila sankcie na Rusko po anexii ukrajinského polostrova Krym v marci 2014 a mieni ich zrušiť až keď Moskva začne plniť tzv. minské dohody.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies