Rakúsko avizuje možné obmedzenie bankového tajomstva

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 17:51 • 2 min
Rakúsko avizuje možné obmedzenie bankového tajomstva

VIEDEŇ - Rakúsky kancelár Werner Faymann potvrdil, že jeho vláda bude diskutovať o možnej úprave bankového tajomstva, ktoré je súčasťou rakúskej ústavy.

slovakia

left justify in out

Faymann takto reaguje na pondelňajšiu kritiku zo strany EÚ, ktorej komisár pre daňovú politiku Algirdas Šemeta označil rakúsku neochotu poskytovať údaje o zahraničných majiteľoch účtov za "neprijateľnú". Rakúšania totiž spolu s Luxemburskom nie sú súčasťou automatickej výmeny informácií o obyvateľoch krajín EÚ, ktorí majú v ich bankách účty.

Luxemburg na rozdiel od Viedne cez víkend oznámil, že toto kontroverzné pravidlo je ochotný zrušiť. Predseda rakúskej vlády v rozhovore pre utorňajšie vydanie denníka Kurier potvrdil, že sa teraz obáva o povesť krajiny. Ako povedal, "naša reputácia je ohrozená, budeme rokovať s Luxemburskom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona