Rakúsko a štáty západného Balkánu chcú zastaviť prílev migrantov

NETKY.SK • 24 Február 2016, 16:25 • 2 min
Rakúsko a štáty západného Balkánu chcú zastaviť prílev migrantov

VIEDEŇ - Rakúsko a štáty západného Balkánu sa na dnešných rozhovoroch o utečeneckej kríze vo Viedni dohodli na úzkej spolupráci s cieľom čo najviac znížiť počet migrantov.

slovakia

left justify in out

"Je dôležité zastaviť prílev migrantov cez balkánsku trasu," vyhlásila rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová v úvode dnešného stretnutia s ministerskými partnermi z ôsmich krajín.


Deň pred zasadnutím ministrov vnútra Európskej únie v Bruseli sa chceli o spoločnej koordinácii postupov a politík pri zvládaní migračnej krízy ešte samostatne poradiť ministri vnútra a zahraničných vecí Rakúska, Albánska, Bosny, Čiernej Hory, Chorvátska, Kosova, Macedónska, Slovinska a Srbska. Na stretnutí sa však nezúčastnilo Grécko, ktoré od Viedne nedostalo pozvánku, upozornila agentúra DPA.


Rakúsky minister zahraničných vecí Sebastian Kurz v tejto súvislosti pred schôdzkou uviedol, že Grécko "neprejavilo záujem o obmedzenie prílevu (migrantov) a namiesto toho ich chce aj naďalej púšťať cez svoje územie" do Macedónska, odkiaľ budú pokračovať ďalej na sever.


"Európske riešenie je stále v nedohľadne," uviedol Kurz pred rokovaním. "Z tohto dôvodu je pre nás dôležité prijať opatrenia na národnej úrovni," citovala ho agentúra Reuters.
Rakúsko začalo od minulého piatka uplatňovať denné kvóty na počet migrantov vstupujúcich do krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies