Rakúsko a Nemecko zasiahli silné búrky, spôsobili škody

NETKY.SK • 22 Október 2014, 13:11 • 2 min
Rakúsko a Nemecko zasiahli silné búrky, spôsobili škody

VIEDEŇ - Búrky, ktoré sa v noci z utorka na stredu prehnali Švajčiarskom, Nemeckom a Rakúskom narobili vážne škody, zranenia ani obete však žiadna krajina nehlásila.

slovakia

left justify in out

Vietor, ktorý dosahoval v nárazoch až 122 kilometrov za hodinu, sprevádzal silný dážď a prudké ochladenie. Vietor naďalej ohrozuje aj sever Francúzska, Belgicko, sever Talianska, pričom búrkové pásmo smeruje cez Slovensko ďalej na juhovýchod. Až do štvrtka bude na mnohých miestach pršať a niekde môžu hroziť lokálne záplavy. Búrky sú dozvukom silného a už rozpadnutého hurikánu Gonzalo, ktorý pred víkendom zasiahol Bermudy a presunul sa cez Atlantický oceán k Európe. Na Britských ostrovoch sa v utorok prejavil víchricou, ktorá si vyžiadali životy štyroch ľudí.

 

Hasiči v Rakúsku uskutočnili v noci stovky výjazdov k popadaným stromom, zablokovaným cestám a postŕhaným elektrickým vedeniam. Ako informuje portál The Local Austria, v rakúskom Tirolsku zostalo bez elektriny asi 30 000 domácností. V Hornom Rakúsku vietor poškodil dva domy a popadané stromy zablokovali diaľnicu A7 medzi mestami Engerwitzdorf a Gallneukirchen ako aj rýchlostnú cestu medzi Wattensom a Wörglom. Podobná situácia bola aj v Bavorsku a Bádensku-Württembersku, kde búrky spôsobili problémy v cestnej aj železničnej doprave. Švajčiarsko sa pripravuje na pokračovanie nepriaznivého počasia. Meteorológovia očakávajú, že na horách by mohlo spadnúť až 70 centimetrov snehu. 

 

Aj českí meteorológovia vydali varovanie pre silným vetrom a dažďom, ktorý v stredu a štvrtok zasiahne sever krajiny. Spadnúť môže až vyše 50 milimetrov zrážok. Najviac má pršať v Jeseníkoch kde sa môžu rozvodniť miestne toky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona