Rakúski vojaci zostávajú na maďarsko-srbských hraniciach

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 14:48 • 2 min
Rakúski vojaci zostávajú na maďarsko-srbských hraniciach

BUDAPEŠŤ - Do konca tohto roka predlžuje rakúska armáda humanitárnu pomoc na maďarsko-srbských hraniciach, ktoré sú vonkajšou hranicou schengenskej zóny.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes spravodajský server hvg.hu s odvolaním sa na rakúsku agentúru APA.

 

V súčasnosti slúži na týchto hraniciach 85 príslušníkov ozbrojených síl Rakúska. Náklady misie dosiahnu 2,35 milióna eur.

 

Rakúsko s cieľom zabrániť ilegálnej migrácii a bojovať proti prevádzačstvu pomáha chrániť schengenské hranice od vlaňajšieho roka. V auguste 2016 na maďarsko-srbské hranice poslal západný sused Maďarska 20 policajtov a v novembri nasadil na podporu stráženia hraníc technickú rotu.

 

Rakúski vojaci plnia prepravné, pátracie a zdravotnícke úlohy. Rakúsko na pomoc pri ochrane hraníc Maďarska so Srbskom poslalo 50 vozidiel a vláda minulý utorok okrem predĺženia misie v Maďarsku rozhodla aj o tom, že poskytne Srbsku 50 zariadení na nočné videnie pre zabezpečenie ochrany západobalkánskych hraníc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona