Rakúski vojaci na Slovensku urobili tento hrdinský čin. Jaroslav Naď je dojatý

NETKY.SK • 2 November 2020, 11:44 • 2 min
Rakúski vojaci na Slovensku urobili tento hrdinský čin. Jaroslav Naď je dojatý

Ako sa vojaci Wolfgang Zwetti, Michaela Götz, Stipo Topalovic a Klausom Streitom stali cez víkend hrdinami?

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA – Slovenskom už obehli informácie, že počas celoštátneho testovania nám pomáhali aj rakúski a maďarskí vojaci. Medzi nimi boli aj rakúski vojenskí lekári, ktorí sa zachovali veľmi duchaprítomne.

 

Okrem obety, keď zadarmo na Slovensku celý víkend prispievali k úspešnej akcii Spoločná zodpovednosť, podali aj pomocnú ruku pri záchrane života. Špecialisti z Rakúska totiž pohotovo zareagovali po tom, ako 26-ročný muž na odberovom mieste stratil vedomie a udrel si hlavu.

 

 

Udalosť sa udiala na dostihovej dráhe v bratislavskej mestskej časti Petržalka. „Podľa mojich informácií zareagovali rakúski vojaci naozaj okamžite - pribehli k mužovi, poskytli mu prvú pomoc, priviedli ho k vedomiu a privolali záchranné zložky. Dokázali, že uniformovaná služba je naozaj poslaním pomáhať všade, kde je to potrebné,“ zhodnotil minister obrany SR Jaroslav Naď s dôvetkom, že vojakov čaká aj osobné poďakovanie, a to priamo z jeho rúk.

 

Ide o poddôstojníkov rakúskej armády. Wolfgang Zwetti, Michaela Götz a Stipo Topalovic, ktorým velil plukovník Klaus Streit. Spolu bolo na Slovensku 33 vojakov rakúskej armády – konrétne vojenských medikov, ktorí pomáhali pri celoštátnom testovaní obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19. Aké ocenenie dostanú spomenutí vojaci, ministerstvo obrany nekonkretizovalo. Na túto otázku sme sa rezortu obrany opýtali a keď príde odpoveď, správu aktualizujeme.

 

 

Pozrite si aj zamyslenie po úspešnom slovenskom testovaní. Pre lepšie zvládnutie pandémie nového koronavírusu môže prispieť aj ochranné rúško a dezinfekčné gély. Tie si kúpite aj na stránke shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies