Rakúski policajti znemožnili slovenskému autobusu pokračovať v ceste pre nedostatky

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 19:26 • 2 min
Rakúski policajti znemožnili slovenskému autobusu pokračovať v ceste pre nedostatky

VIEDEŇ - Rakúska polícia zastavila v piatok popoludní v okolí Schwechatu slovenský autobus, v ktorom cestovalo 40 detí a štyria dospelí - účastníci školského výletu. Príčinou boli zistené vážnejšie i menej vážne nedostatky na vozidle.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje. Vozidlo, ktoré riadil 47-ročný slovenský šofér, upútalo pozornosť mužov zákona v okolí medzinárodného letiska Viedeň-Schwechat. Policajti autobus zastavili a iniciovali jeho preskúmanie na dolnorakúskom testovacom pracovisku, kde sa zistili spomínané nedostatky.

 

V reakcii rakúska polícia odobrala autobusu evidenčné čísla i jeho povolenie na prevádzku a odmietla umožniť vozidlu pokračovať v ceste. Spolupracovníci Červeného kríža sa postarali o slovenských školákov až dovtedy, kým mohli pokračovať v ceste náhradným autobusom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona