Rakúski policajti zastavili auto, v ktorom bolo natlačených 86 utečencov!

NETKY.SK • 8 August 2015, 14:12 • 2 min
Rakúski policajti zastavili auto, v ktorom bolo natlačených 86 utečencov!

SANKT POLTEN - Osemdesiatšesť úplne vyčerpaných utečencov vrátane 16 detí a ženy v ôsmom mesiaci tehotenstva našli dnes rakúski policajti natlačených v zadnej časti malého nákladného auta, ktoré zastavili na diaľnici A1 pri Sankt Pöltene.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra APA.

 

Policajný hovorca Johann Baumschlager označil tento prípad za "zďaleka najhorší" svojho druhu v Dolnom Rakúsku a šokoval dokonca aj skúsených policajtov.

 

Auto zastavila hliadka diaľničnej polície pri odpočívadle Völlerndorf, pretože sa jej zdalo preťažené. Vodič po zabrzdení vyskočil z kabíny a ušiel. Pátranie po ňom bolo napriek nasadeniu vrtuľníka a služobných psov neúspešné.

 

V skupine 86 utečencov bolo 60 ľudí z Afganistanu, 20 z Iraku a šesť z Pakistanu. Zahŕňala aj 16 detí vo veku od päť mesiacov do 14 rokov a troch mladistvých. Na ceste boli podľa Baumschlagera 12 hodín bez prestávky.

 

Tehotnú ženu, ktorá počas cesty utrpela kolaps obehovej sústavy, previezli do fakultnej nemocnice v Sankt Pöltene.

 

Utečenci nevedeli povedať, kde sa začala ich strastiplná cesta autom. Pred ňou absolvovali ešte dlhý pochod.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona