Rakúski policajti prenasledovali českých zlodejov poklopov až na územie ČR

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 16:57 • 2 min
Rakúski policajti prenasledovali českých zlodejov poklopov až na územie ČR

PRAHA/VIEDEŇ - Posádky troch rakúskych policajných vozidiel prenasledovali minulý týždeň v piatok až do Moravských Budějovíc osoby podozrivé z krádeží kanálových poklopov v alpskej republike. Informuje o tom dnes internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Vozidlo Škoda Felicia s českým evidenčným číslom riadil 38-ročný muž, sedela v ňom i jeho partnerka rovnakého veku. Pár nereagoval na výzvy rakúskych policajtov a smeroval na hraničný priechod Vratěnín-Hluboká a následne k Jemnici.
Vozidlo napokon na komunikácii smerujúcej na obchvat v Moravských Budějoviciach zastavila hliadka českej polície. Dvojčlennú posádku zo škodovky zadržala. Pri zásahu k zraneniam nedošlo.
V automobile sa skutočne našli kanálové poklopy, ktorých počet polícia nešpecifikovala. Ich pôvod objasní až vyšetrovanie rakúskych orgánov.
Zadržaný vodič však "nadýchal" 1,25 promile alkoholu, pri opakovanej skúške dokonca 1,28 promile. Navyše sa zistilo, že je po ňom vyhlásené pátranie, keďže v stanovenom čase nenastúpil do výkonu trestu za iné delikty. Kým jeho partnerku prepustili na slobodu, muža eskortovali do väzenského zariadenia v Brne-Bohuniciach, kde si odpyká už skôr vynesený trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona