Rakúski policajti a záchranári nacvičujú vo Viedni zásah pri teroristickom útoku

NETKY.SK • 15 Október 2016, 06:33 • 2 min
Rakúski policajti a záchranári nacvičujú vo Viedni zásah pri teroristickom útoku

VIEDEŇ - Hlavné mesto Rakúska je v noci na dnes dejiskom rozsiahleho protiteroristického cvičenia, na ktorom sa zúčastňujú príslušníci tamojších policajných útvarov a záchranárskych organizácií.

slovakia

left justify in out

Agentúra APA informovala, že akcia sa koná s vylúčením verejnosti v objekte bývalej plynárne vo viedenskej časti Leopoldau, ešte v piatok večer však zúčastnené zložky predviedli ukážky simulovaného zásahu pre médiá.

 

"Musíme sa na to dívať, že očakávame neočakávateľné," povedal viedenský policajný prezident Gerhard Pürstl.

 

Nácvik za účasti 300 policajtov by mal "pokiaľ možno" zodpovedať skutočnosti a preveriť tak rozhodovacie a komunikačné postupy.

 

Pri úvodnej ukážke zásahové zložky predviedli zásah podľa scenára, ktorý predpokladal útok troch ozbrojených teroristov. Tí najskôr strieľali na chodcov, načo sa zabarikádovali v prázdnej budove.

 

Podľa Pürstla v súčasnosti Viedeň nie je vystavená žiadnej konkrétnej teroristickej hrozbe. Ako však poznamenal, už niekoľko rokov pretrváva "v celej Európe abstraktná teroristická situácia".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona