Rakúski Ľudovci obhájili prvenstvo v eurovoľbách

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 12:09 • 2 min
Rakúski Ľudovci obhájili prvenstvo v eurovoľbách

VIEDEŇ - Eurovoľby v Rakúsku sa skončili víťazstvom Rakúskej ľudovej strany (ÖVP), ktorá obhájila prvenstvo. Slobodná strana Rakúska (FPÖ) a Zelení značne získali, informoval dnes rakúsky denník Der Standard.

slovakia

left justify in out

ÖVP podľa predbežných výsledkov získala 27,3 percenta hlasov. Sociálnodemokratická strana Rakúska (SPÖ) dosiahla 24,2 percenta. FPÖ získala 20,5 percenta, Zelení mali 13,9 percenta a strana Nové Rakúsko (NEOS) presvedčila 7,6 percenta voličov.

 

Spočítanie sa však ešte neskončilo, pripomína tlačová agentúra APA s tým, že podľa vysoko pravdepodobných výpočtov by sa FPÖ po spočítaní všetkých hlasov nemala dostať cez hranicu 20 percent. Oficiálny výsledok bude známy 6. júna.

 

Rakúsky kancelár Werner Faymann (SPÖ) povedal, že jeho strana v nasledujúcich rokoch jasne ukáže, že sú tu pre Európu, ale "pre sociálnejšiu". Predpokladá sa, že ÖVP a SPÖ budú mať rovnako po päť europoslancov, FPÖ štyroch, Zelení dostanú tri kreslá a strana NEOS bude mať jedného europoslanca.

 

Hlavný kandidát ľudovcov (ÖVP) v eurovoľbách Othmar Karas uviedol, že by chcel v EP aj naďalej viesť delegáciu ÖVP. Povedal to krátko pred dnešným stretnutím predsedníctva strany v centrále ÖVP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies