Rakúski kriminalisti vyšetrujú pre znásilnenia viacerých migrantov

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 16:55 • 2 min
Rakúski kriminalisti vyšetrujú pre znásilnenia viacerých migrantov

GRAZ - Kriminalisti v rakúskej spolkovej krajine Štajersko vyšetrujú dva prípady podozrenia zo znásilnenia, respektíve sexuálneho zneužitia, ku ktorým malo dôjsť ešte v predchádzajúcom mesiaci.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný muž z Iránu je podozrivý, že v ubytovni pre žiadateľov o azyl v štajerskom okrese Liezen sexuálne zneužil šesťročného chlapca.

 

Ako dnes potvrdil predchádzajúce mediálne správy štajerský kriminálny úrad, k zneužitiu malo dôjsť v čase, keď bola matka poškodeného-Iračanka nakupovať a podozrivý mal na jej dieťa dohliadať. Iránec vraj využil situáciu a dieťa zneužil. Šéfka ubytovne vraj prípad neodkladne nenahlásila na polícii, ktorá sa tak o ňom dozvedela až s časovým oneskorením po tom, čo u jej zástupkyne intervenovali iní obyvatelia ubytovne.

 

Podľa tlače vraj tak šéfka ubytovne, ako aj podozrivý popierajú opodstatnenosť obvinení. Vyšetrovanie kauzy ešte neskončilo. Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

V Grazi sa kriminalisti venujú prípadu 14-ročnej školáčky, ktorá ohlásila znásilnenie dvoma tínedžermi v priestoroch miestnej viacúčelovej haly Merkur Arena.

 

Podľa poškodenej sa na schôdzku, ktorú si dohovorila po známosti cez sociálne siete s o dva roky starším chlapcom tureckého pôvodu, ktorý žije v Rakúsku od roku 2004, prišiel spolu s ním aj jeho priateľ irackého pôvodu, ktorý sa do alpskej republiky dostal iba vlani. Obaja dievča podľa jej slov vylákali do opustených priestorov a tam ho znásilnili.

 

Tínedžeri pohlavný styk nepopreli, avšak tvrdiac, že k nemu došlo so súhlasom údajne poškodenej. Zmeny v správaní školáčky si všimla jej učiteľka, ktorej sa dievča napokon zdôverilo. Od pedagogičky sa o prípade dozvedeli aj orgány činné v trestnom konaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies