Rakúski kriminalisti odhalili dve skupiny Turkov obchodujúcich s drogami

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 18:37 • 2 min
Rakúski kriminalisti odhalili dve skupiny Turkov obchodujúcich s drogami

VIEDEŇ - Rakúskym kriminalistom sa podarilo odhaliť dve turecké skupiny, ktoré vo veľkom štýle obchodovali s drogami - heroínom a kokaínom.

slovakia

left justify in out

V prvom z prípadov bol centrom ilegálnych obchodov podnik vo Viedenskom Novom Meste, v druhom sa drogy pašovali v hasiacich prístrojoch.

Objem obchodov s heroínom a kokaínom činil v prípade prvej skupiny okolo 18 kilogramov drog, pričom z výpovedí zadržaných vyplýva, že zoskupenie sa nekalou činnosťou zaoberalo desať rokov a zásobovalo hlavne heroínom priemernej kvality a kokaínom vysokej kvality značnú časť odberateľov v okolí Viedenského Nového Mesta.

Policajti tam identifikovali a vypátrali 14 medzičasom obvinených osôb, po dvoch ďalších sa pátra, a to na základe európskych zatykačov. Vyšetrovatelia vypočuli 80 predpokladaných odberateľov drog a na väčšinu z nich podali trestné oznámenia. V tejto súvislosti boli podané aj trestné oznámenia pre podozrenie z prania špinavých peňazí a v prípade istého 23-ročného Turka aj pre ublíženie na zdraví jeho takisto 23-ročnej družky.

V druhom prípade, o ktorom dnes takisto informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF, sa na sklonku minulého roka dostali do hľadáčika vyšetrovateľov 36-ročný turecký občan a jeho krajan-vodič kamiónu s prívesom (45). Oboch zadržali pri drogovej transakcii na diaľničnom odpočívadle v okrese Leoben v rakúskej spolkovej krajine Štajersko.

V kabínke kamiónu zaistili policajti štyri ručné hasiace prístroje, v ktorých sa našli tri kilá heroínu a celkove 15 kg morfínu. Hodnotu drog vysokej kvality vyčíslili na čiernom trhu na šesť miliónov eur.

Kým hasiaci prístroj s heroínom bol určený pre rakúsky trh, ostávajúce tri s morfínom mali putovať do nemeckého Kolína nad Rýnom.

Zadržaný vodič sa priznal, že už pri predchádzajúcich cestách do Nemecka tam previezol štyri hasiace prístroje a za každý z nich dostal po 5000 eur.

Oboch Turkov umiestnili v justičnom zariadení vo viedenskej štvrti Josefstadt.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies