Rakúski investori majú v SR záujem o investovanie do veternej energie

NETKY.SK • 30 November 2010, 12:39 • 2 min
Rakúski investori majú v SR záujem o investovanie do veternej energie

Rakúski investori majú v SR záujem o investovanie do veternej energie - Priemysel Témy hospodárskeho vývoja a energetiky dominovali na pondelňajšom (29. 11.

slovakia

left justify in out

img

Témy hospodárskeho vývoja a energetiky dominovali na pondelňajšom (29. 11.) rokovaní šéfa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Juraja Miškova a nového veľvyslanca Rakúskej republiky v SR Josefa Markusa Wuketicha. Obaja partneri vyjadrili spokojnosť s bilaterálnymi vzťahmi medzi oboma štátmi. O stretnutí dnes informoval rezort hospodárstva.
      Rakúsky veľvyslanec vyjadril záujem rakúskych investorov o investovanie v oblasti veternej energie na Slovensku. Zaujímal sa aj o budúcnosť obnoviteľných zdrojov energie (OZE) v SR.
      Šéf slovenského rezortu hospodárstva v tejto súvislosti konštatoval, že v súčasnosti sa 9 % konečnej spotreby energie SR tvorí z obnoviteľných zdrojov. Zároveň vyjadril presvedčenie, že Slovensko splní svoj záväzok voči EÚ a do roku 2020 sa bude 14 % energie vyrábať z obnoviteľných zdrojov. Pripomenul, že SR bude podporovať z OZE najmä biomasu, bioplyn a vodné elektrárne, avšak do budúcnosti sa počíta aj so zdrojmi slnečnej a veternej energie.
      Miškov zároveň zdôraznil, že prioritou vlády je výrazné zlepšenie podnikateľského prostredia na Slovensku, znižovanie daňového a odvodového zaťaženia, spružnenie Zákonníka práce, zlepšenie vymožiteľnosti práva, znižovanie administratívnych bariér a zvyšovanie slobody podnikania v krajine. Veľvyslanca informoval aj o súčasnom hospodárskom vývoji na Slovensku.
      Na záver stretnutia rakúsky veľvyslanec vyzdvihol bezproblémovú prítomnosť rakúskych investorov na Slovensku a tlmočil Miškovovi pozvanie na oficiálne stretnutie v 1. štvrťroku 2011 od ministra hospodárstva, rodiny a mládeže Rakúska Reinholda Mitterlahnera, ako aj pozvanie na návštevu Horného Rakúska počas roka 2011.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies