Rakúskeho komunálneho politika SPÖ uväznili pre sexuálne zneužívanie maloletých

NETKY.SK • 29 Január 2018, 17:49 • 2 min
Rakúskeho komunálneho politika SPÖ uväznili pre sexuálne zneužívanie maloletých

ST. PÖLTEN - O uvalení vyšetrovacej väzby na komunálneho politika Sociálnodemokratickej strany Rakúska (SPÖ) z dolnorakúskeho okresu Amstetten pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia, okrem iného maloletých, ale aj prechovávania zbraní v ilegálnej držbe a suvenírov z obdobia národného socializmu informovala v pondelok tlačová agentúra APA s odvolaním sa na zdroje prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Podľa nich politika zadržali ešte uplynulý štvrtok, medzičasom je vo vyšetrovacej väzbe v St. Pöltene. Dolnorakúska organizácia SPÖ už avizovala, že muža v utorok na zasadaní jej predsedníctva vylúčia z radov strany.

 

V pivničných priestoroch zadržaného sa našli sčasti veľmi dobre ukryté strelné zbrane, ako aj dva ručné granáty a tzv. boxery, ale aj suveníry z obdobia národného socializmu, o ktorých vyšetrovatelia chcú zistiť, či ich majiteľ vlastnil z propagandistických alebo zberateľských dôvodov.

 

Hovorca prokuratúry s ohľadom na ochranu obetí nezverejnil identitu obetí sexuálneho zneužívania, podľa denníka Niederösterreichische Nachrichten však ide o vlastné vnúčatá medzičasom uväzneného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies