Rakúske zásobníky plynu sú pred vykurovacou sezónou plné na 90 %

NETKY.SK • 11 Október 2016, 13:51 • 2 min
Rakúske zásobníky plynu sú pred vykurovacou sezónou plné na 90 %

VIEDEŇ - Rakúske zásobníky zemného plynu sú pred zimnou vykurovacou sezónou naplnené. Podľa informácií Združenia plynárenských podnikov a teplární (FGW) sú zásobníky naplnené na 90 %.

slovakia

left justify in out

"To je aj v medzinárodnom porovnaní veľmi dobrá hodnota," povedal pre agentúru APA prezident združenia Michael Mock.

 

Rakúsko má popri Nemecku, Holandsku a Taliansku najväčšie zásoby zemného plynu. Spoločnosť RAG disponuje celkovými zásobami zhruba 6 miliárd kubických metrov (m3) a OMV má v zásobníkoch 2,5 miliardy m3. Rakúsko tak má najvyššie skladovacie kapacity na hlavu, čo predstavuje istotu nielen pre samotné Rakúsko, ale aj susedné krajiny.

 

Dopyt po zemnom plyne v EÚ podľa FGW dosahuje zhruba 400 miliárd m3 ročne a v nadchádzajúcich rokoch by mal zostať stabilný. Zemný plyn má približne štvrtinový podiel na európskej spotrebe energie, z čoho takmer polovica smeruje do domácností a sektora služieb, predovšetkým na vykurovanie. Ďalších 26 % sa používa na výrobu elektrickej energie a 23 % v priemysle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona