Rakúske hviezdy Starkbaum a Vanek sú spokojní

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 10:00 • 2 min
Rakúske hviezdy Starkbaum a Vanek sú spokojní

HELSINKI - od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Hokejisti Rakúska dosiahli na svetovom šampionáte v Helsinkách už druhé víťazstvo, po Lotyšoch si nečakane poradili aj so Slovákmi.

slovakia

left justify in out

Nováčik elitnej kategórie MS urobil dôležitý krok na ceste k záchrane, aj keď ešte zďaleka nemá vyhrané. V piatok zdolal Slovensko 2:1 po samostatných nájazdoch. Ak by Lotyši ešte aspoň raz uspeli v riadnom hracom čase, potom by museli Rakúšania zdolať niektorého z dvojice Fínsko - Rusko. Po výhre nad Slovákmi však mali v kabíne veľkú radosť.

"Bolo to veľmi stresujúce. Odohrali sme za posledných sedem dní až päť zápasov. Bojovali sme a vedeli sme, že keď budeme hrať pozorne v defenzíve, potom môžeme uspieť. Dnes predviedol skvelý výkon náš brankár Bernhard Starkbaum, ktorý bol skutočnou oporou. Musíme bojovať, šampionát sa ešte nekončí. Rovnako ako proti Slovákom nemáme čo stratiť ani proti Fínom a Rusom," spokojne skonštatoval v mixzóne po stretnutí Thomas Vanek. Práve útočník Buffala rozhodol rozstrel samostatných nájazdov. "Len som čakal na prvý pohyb brankára a potom som strieľal. Podarilo sa mi to," doplnil Vanek. 

Slovenskí útočníci opäť urobili zo súperovho brankára veľkého hrdinu. Starkbaum kryl 42 slovenských striel. "Podali sme dobrý výkon. Obrancovia mi veľmi pomohli, keď už hrozilo veľké nebezpečenstvo, okamžite všetko hasili. Pre nás sú to dôležité dva body," tešil sa Starkbaum. V samostatných nájazdoch proti rakúskemu brankárovi neuspeli Mário Bližňák, Tomáš Záborský ani Miroslav Šatan. "V nájazdoch má výhodu brankár. Nemôže však urobiť prvý krok. Musí čakať na pohyb strelca. Dnes sa mi to podarilo," doplnil najlepší hráč piatkového popoludňajšieho súboja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies