Rakúske hranice bude čoskoro chrániť aj armáda

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 11:19 • 2 min
Rakúske hranice bude čoskoro chrániť aj armáda

BERLÍN/VIEDEŇ - Rakúsko čoskoro posilní ochranu svojich hraníc, kde v súvislosti s očakávaným prílevom ďalších migrantov plánuje nasadiť príslušníkov armády. Rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil to uviedol v rozhovore pre dnešné vydanie nemeckého denníka Die Welt, z ktorého cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Keďže vonkajšie hranice EÚ v súčasnosti ešte nie sú účinne chránené, zavedie Rakúsko čoskoro prísne hraničné kontroly. To znamená masívne hraničné kontroly v Brenneri, aj s nasadením vojakov," povedal Doskozil, pričom spomenul významný hraničný priechod medzi Rakúskom a Talianskom.


Podľa Doskozila sa musí európska bezpečnostná politika v budúcnosti sústreďovať práve na ochranu vonkajších hraníc EÚ. "Tu ležia v Európe ladom vojenské zdroje, ktoré by mali byť využité," upozornil minister, pričom navrhol zriadenie "civilno-vojenskej misie EÚ" na podporu činnosti hraničnej agentúry Frontex v Grécku, Bulharsku či Taliansku.


Uvedenej téme by sa mali venovať na svojom nadchádzajúcom stretnutí ministri obrany EÚ, informoval Doskozil.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies