Rakúska sieť čerpacích staníc prevezme stanice Lukoilu v troch štátoch

NETKY.SK • 5 Február 2016, 16:56 • 2 min
Rakúska sieť čerpacích staníc prevezme stanice Lukoilu v troch štátoch

VIEDEŇ - Rakúska sieť čerpacích staníc Amic Energy Management expanduje do východnej Európy.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť prevezme sieť ruského koncernu Lukoil v Litve, Lotyšsku a Poľsku, ktorú tvorí približne 230 čerpacích staníc. Informovala o tom agentúra APA.

Transakciu ešte musia schváliť protimonopolné úrady jednotlivých krajín, Amic Energy očakáva jej zavŕšenie v druhom kvartáli.

 

Amic Energy Management už pred 18 mesiacmi od Lukoilu kúpil 240 čerpacích staníc a šesť palivových skladov na Ukrajine. Lukoil výmenou za to v roku 2014 kúpil výrobu mazív OMV v Lobau. Rusi chcú v budúcnosti riadiť svoj medzinárodný obchod s mazivami z Viedne.

 

Amic so sídlom vo Viedni patrí z polovice advokátovi Johannesovi Klezl-Norbergovi, 40 % vlastní investor Manfred Kunze a 10 % bývalý predseda predstavenstva Raiffeisen Investment (RIAG) Heinz Sernetz. Predsedom dozornej rady je bývalý generálny riaditeľ OMV Wolfgang Ruttenstorfer.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona