Rakúska RBI bude pokračovať v reštrukturalizacii a znižovaní nákladov

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 10:50 • 2 min
Rakúska RBI bude pokračovať v reštrukturalizacii a znižovaní nákladov

VIEDEŇ - Karl Sevelda, šéf rakúskej Raiffeisen Bank International (RBI), pre dnešné vydanie denníka Standard podľa APA povedal, že ústav musí znásobiť úsilie na zníženie prevádzkových nákladov. Treba dosiahnuť výraznejší synergický efekt činnosti a spájať funkcie.

slovakia

left justify in out

Želal by si, aby sa do racionalizačného procesu zapojili aj krajinské banky Raiffeisen. Neverí však, že sa zámer spojiť a riadiť ich z jedného centra podarí. Vedel by si však predstaviť, že celý sektor by obsluhovalo hospodárske oddelenie RBI.

 

Výsledkom racionalizácie RBI v rokoch 2013 až 2017 by mala byť úspora nákladov 900 miliónov eur.

 

RBI pripravuje predaj svojej poľskej dcéry Raiffeisen Polbank, ktorá poskytla množstvo úverov vo švajčiarskych frankoch. Poľský finančný dohľad sa na ne pozerá s obavami, zatiaľ neoprávnene. Sevelda bude o úveroch poľskej dcéry ešte diskutovať s varšavským finančným dohľadom a aj so záujemcami o tamojšiu dcéru RBI. Šéf RBI predpokladá, že za poľskú dcéru dostane viac, než je jej účtovná hodnota.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies