Rakúska Poľnohospodárska komora chce zavlažovať sady a polia z Dunaja

NETKY.SK • 1 August 2017, 18:55 • 2 min
Rakúska Poľnohospodárska komora chce zavlažovať sady a polia z Dunaja

VIEDEŇ - Rakúsky energetický podnik Verbund neznepokojil zámer Poľnohospodárskej komory využiť Dunaj na zavlažovanie polí.

slovakia

left justify in out

Hovorca energetickej firmy Florian Seidl však dodal, že každý kubický meter vody, ktorý sa využije na zavlažovanie, bude znamenať menej elektrickej energie. Podľa hovorcu sa však musí najprv diskutovať o tom, koľko vody a kde sa odčerpá z rieky.

 

Verbund prevádzkuje na Dunaji deväť hydroelektrární. V nich vyrobí toľko elektrickej energie, ktorá pokryje ročný dopyt všetkých rakúskych domácností. Poľnohospodárska komora chce čerpať z Dunaja vodu, ktorou by zavlažovala sady a polia so zeleninou do vzdialenosti 50 km. Náklady na prepravu vody by mali dosiahnuť jednu miliardu eur ročne. Hradili by ich daňoví poplatníci. Návrh dnes zverejnil prezident komory Hermann Schultes.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies