Rakúska polícia zaistila vo Viedni slonie kly v hodnote 560-tisíc eur

NETKY.SK • 16 November 2016, 16:10 • 2 min
Rakúska polícia zaistila vo Viedni slonie kly v hodnote 560-tisíc eur

VIEDEŇ - Rakúska colná polícia odhalila veľké skladisko pašovaných sloních klov, ktorých hodnota by na čiernom trhu dosahovala približne 560.000 eur. S odvolaním sa na zdroje z rakúskeho ministerstva financií o tom informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Až 90 kusov klov pochádzajúcich zo slona afrického a slona indického malo podľa ministerstva smerovať pravdepodobne do krajín, ako sú Čína alebo Vietnam. Začiatkom septembra svedok upozornil úrady na podozrivú činnosť, keď si všimol ako predajca na ulici vo Viedni odovzdáva kupujúcemu tri kly. Vyšetrovatelia tohto predávajúceho rýchlo identifikovali ako muža, ktorý už aj v minulosti porušil zákony o ochrane živočíšnych druhov. Pri prehliadke pacháteľovho bytu vyšetrovatelia našli 564 kilogramov slonoviny v kusoch rôznej veľkosti.

 

"Zdá sa, že to bol jeho dočasný sklad, ktorý si v priebehu času vybudoval," potvrdil pre DPA hovorca ministerstva financií Johannes Pasquali. Dodal, že podozrivý sa pravdepodobne pokúšal vyvážať svoj tovar do ázijských krajín, kde je slonovina stále považovaná za cenný tovar.

 

Obchodovanie so slonovinou je zakázané na základe medzinárodného dohovoru, avšak ilegálny obchod naďalej pokračuje. Podľa informácií Medzinárodnej únie pre ochranu prírody pytliaci za posledných desať rokov zabili denne v priemere asi 50 slonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies