Rakúska polícia zadržala Rusa podozrivého zo šiestich vrážd

NETKY.SK • 19 Január 2015, 18:47 • 2 min
Rakúska polícia zadržala Rusa podozrivého zo šiestich vrážd

VIEDEŇ - Rakúski kriminalisti podporovaní špeciálnym zásahovým útvarom Cobra zadržali vo Viedni 44-ročného Rusa podozrivého zo zavraždenia najmenej šiestich ľudí v Severnom Osetsku.

slovakia

left justify in out

O dolapení údajného zločinca, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač, v pondelok informovala rakúska verejnoprávna stanica ORF odvolávajúca sa na vyhlásenie Spolkového kriminálneho úradu. Zásah sa podľa nej uskutočnil v sobotu večer pred viedenskou hlavnou železničnou stanicou, pričom zadržaného "dočista prekvapili" a nekládol žiadny odpor. Nemenovaný muž mal pri sebe sfalšované bulharské doklady, svoju pravú totožnosť však "ihneď" priznal a momentálne čaká na vydanie do Ruska.

 

ORF uviedla, že moskovská pobočka Interpolu upozornila rakúskych kriminalistov na možnú prítomnosť podozrivého vo Viedni ešte v polovici decembra. Do zahraničia odišiel už v roku 2013 po tom, ako údajne zastrelil najmenej šesť ľudí a ďalších troch ťažko zranil. V Severnom Osetsku mal navyše stáť na čele zločineckej skupiny, ktorá od roku 2008 usmrtila viacerých verejných činiteľov vrátane bývalého a úradujúceho starostu severoosetského hlavného mesta Vladikavkaz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies