Rakúska polícia zabránila stretu extrémistov a Rómov

NETKY.SK • 3 September 2013, 17:20 • 2 min
Rakúska polícia zabránila stretu extrémistov a Rómov

BISCHOSFHOFEN - Rakúskym policajtom sa v noci nadnes podarilo v spolkovej krajine Salzbursko zabrániť eskalácii konfliktu vyvolaného verbálnymi útokmi asi 20 miestnych mladíkov na skupinu približne 100 príslušníkov rómskeho etnika, kempujúcich na parkovisku pri lyžiarskom mostíku v Bischofshofene, známom z Turné štyroch mostíkov.

slovakia

left justify in out

Rómovia tam od uplynulej nedele legálne kempovali, s čím vyjadrovala nesúhlas skupina mladých ľudí prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí. V nedeľu v neskorých večerných hodinách sa na parkovisku objavila skupinka miestnych mladíkov. Došlo k slovným útokom, pričom mladíci Rómom adresovali aj urážky rasistického charakteru, i spôsobeniu materiálnych škôd, nie však k zraneniam. Policajti mali ale plné ruky práce, aby zabránili eskalácii napätia a vzájomného provokovania sa, uviedla dnes tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajného hovorcu Antona Schentza.

Podľa jeho slov sa šiestim policajným hliadkami napokon podarilo zabrániť fyzickým zrážkam medzi oboma tábormi. Ochrancovia poriadku boli nútení uzavrieť prístupovú cestu k mostíku v Bischofshofene a osvetliť celý areál reflektormi.

Vyšetrovanie kauzy ešte pokračuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies