Rakúska polícia v Burgenlande zadržala ďalších piatich prevádzačov

NETKY.SK • 3 September 2015, 14:15 • 2 min
Rakúska polícia v Burgenlande zadržala ďalších piatich prevádzačov

VIEDEŇ - Polícia vo východorakúskej spolkovej krajine Burgenland zadržala ďalších päť osôb v rámci kontrol namierených proti prevádzačom, ktoré začala vykonávať minulú nedeľu po náleze 71 mŕtvych utečencov v aute odstavenom na diaľnici.

slovakia

left justify in out

Celkový počet podozrivých, ktorí od začiatku operácie skončili v rukách polície, tak stúpol na 29, uviedol dnes jej hovorca Helmut Marban pre agentúru APA. Počet utečencov odhalených len pri dopravných kontrolách v Burgenlande od nedele narástol na 266. Podľa APA sa kontroly naďalej sústreďujú na okres Neusiedl am See a hraničný priechod na diaľnici A4 do Maďarska v Nickelsdorfe, pričom neboli zaznamenané žiadne "mimoriadne prípady".

 

V okrese Neusiedl am See našli minulý štvrtok na diaľnici A4 vedúcej z Maďarska do Viedne 71 mŕtvych utečencov vrátane štyroch detí v odstavenom chladiarenskom vozidle, ktoré podľa nápisov na skrini pôvodne patrilo slovenskému potravinárskemu podniku. Rakúske orgány v reakcii na udalosť sprísnili kontroly na tomto úseku, ktorý je časťou trasy využívanej prevádzačmi medzi Maďarskom a Nemeckom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies