Rakúska polícia stopla ukrajinského prevádzača, v dodávke sa tiesnilo 27 migrantov

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 17:28 • 2 min
Rakúska polícia stopla ukrajinského prevádzača, v dodávke sa tiesnilo 27 migrantov

VIEDEŇ - Rakúska polícia našla v dodávke v hornorakúskom Rohrbachu 27 utečencov z Afganistanu a Iraku vrátane 16 detí a mladistvých.

slovakia

left justify in out

Všetkých ľudí z dodávky, v ktorej deti sčasti sedeli na rodičoch alebo ich títo držali na rukách, muži zákona vyslobodili. Migranti sa tam nachádzali nielen v stiesnených pomeroch, ale aj bez svetla a len s minimom čerstvého vzduchu vďaka vetraciemu zariadeniu.


Polícia zastavila dodávku v pondelok večer. Jej vodič sa dal bezprostredne po tom na útek. Ako vysvitlo, išlo o 31-ročného občana Ukrajiny, ktorý sa najskôr ukryl v neďalekom lese a ktorého neskôr zadržali v prevádzke rýchleho občerstvenia. Informáciu priniesol dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.


Zadržaný vypovedal, že bol bez prestávky na ceste z Maďarska až do zastavenia policajtmi v Rohrbachu. Mnohí z utečencov požiadali v Rakúsku o azyl, všetkých umiestnili v záchytných centrách tamojšej polície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona