Rakúska polícia prepustila 20 z 22 Čečencov

NETKY.SK • 6 Február 2017, 08:43 • 2 min
Rakúska polícia prepustila 20 z 22 Čečencov

VIEDEŇ - Rakúska polícia prepustila v nedeľu večer 20 z 22 mužov čečenského pôvodu, ktorých zadržala v piatok vo viedenskej štvrti Floridsdorf. Našla u nich pištoľ a samopal s plným zásobníkom. Ďalšiu pištoľ našla v sobotu po dôkladnom preskúmaní lokality.

slovakia

left justify in out

Mužov prepustili pod podmienkou, že neopustia Viedeň. Dvaja zostávajú vo väzbe. Všetkých 22 je podozrivých z členstva v zločineckej skupine, informovala agentúra TASS.

 

Polícia nemá indície, ktoré by naznačovali teroristické pozadie alebo politický motív konania zadržaných.

 

Vyšetrovatelia skúmajú všetky možnosti vrátane možnej rivality medzi čečenskými gangmi.

 

Mužov zákona upozornili na skupinu podozrivých mužov okoloidúci chodci. Na miesto boli vyslané tri motorizované hliadky polície. Policajti sa informovali u mužov, čo tam robia, na čo dostali odpoveď, že sú na prechádzke, ale ktosi sa zmienil aj o svadbe.

 

Udalosti však nabrali rýchly spád, keď jeden z policajtov objavil pištoľ, ktorú sa niekto zrejme pokúsil ukryť v snehu.

 

Nasledoval nález ďalšej strelnej zbrane a munície. Následne príslušníci polície privolali kolegov z jednotky osobitého určenia WEGA. Všetkých 22 osôb vo veku od približne 25 do okolo 50 rokov zadržali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies