Rakúska polícia nebude kontrolovať utečencov smerujúcich z Maďarska na západ

NETKY.SK • 3 September 2015, 11:17 • 2 min
Rakúska polícia nebude kontrolovať utečencov smerujúcich z Maďarska na západ

VIEDEŇ - Rakúska polícia nebude kontrolovať ani registrovať utečencov prechádzajúcich cez Viedeň a rovnako ako doteraz im dovolí pokračovať v ceste z Maďarska smerom na západ. Agentúra Reuters o tom dnes informovala s odvolaním sa na vyhlásenie viedenského policajného náčelníka Gerharda Pürstla.

slovakia

left justify in out

"Čo určite nemôžeme robiť, je kontrolovať všetkých týchto prechádzajúcich ľudí, zisťovať ich totožnosť alebo ich možno dokonca zadržiavať. Nemôžeme to robiť a ani to neplánujeme robiť," cituje Reuters vyjadrenie Pürstla pred novinármi. Stovky migrantov dnes opäť zaplnili Východnú stanicu v Budapešti, odkiaľ premávajú vlaky do Rakúska či Nemecka, maďarské železnice a polícia však oznámili, že všetky priame spoje do západnej Európy sú momentálne zrušené.

 

Ešte v pondelok maďarské orgány umožnili viac ako tisícke migrantov nastúpiť v Budapešti na vlaky do Rakúska a Nemecka, zatiaľ čo ďalšie tisíce stále táboria v okolí Východného nádražia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona